EnergiePLUS kantoor Geelen Counterflow Haelen

Geelen Counterflow is een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie. Met het oog op een verdere groei van dit bedrijf is de noodzaak ontstaan om de bestaande, verouderde kantooraccommodatie te vervangen en uit te breiden. Grenzend aan de 10.000m2 productiehallen is een nieuw kantoor gerealiseerd dat de werkprocessen optimaal dient te faciliteren.
 
Doelstelling van het ontwerp is het creëren van een aangename werkomgeving, waarbij het onderscheid tussen kantoor- en werkplaatspersoneel wordt geminimaliseerd en contact tussen beiden wordt gestimuleerd. Dit heeft geresulteerd in een transparant en ruimtelijk kantoorgebouw met veel aandacht voor onderlinge interactie, optimaal uitzicht, veel daglicht en een aangenaam akoestisch en thermisch comfort.
 
De duurzaamheidsambitie van deze opdrachtgever is zeer hoog. Het gebouw dient als EnergiePLUS kantoor te functioneren, wat inhoudt dat het gebouw meer energie genereert dan het gebruikt op jaarbasis. Bovendien is het gebouw volgens de principes van 'Cradle to Cradle' met de meest duurzame materialen gebouwd. Om ervoor te zorgen dat alle gezondheids- en milieudoelstellingen expliciet duidelijk en meetbaar zijn, is het project BREEAM-gecertificeerd, waarbij de hoogst haalbare score 'outstanding' (5 sterren) is behaald.
 
Rekening houdend met een eventuele toekomstige uitbreiding heeft ARCHITECTEN EN BOUWMEESTERS gekozen voor een lineaire gebouwstructuur. De gevelzones bestaan overwegend uit kantoorwerkplekken, terwijl de middenzone algemene voorzieningen bevat. De hoofddraagconstructie, bestaande uit een lijmvrij massief houten bouwsysteem, is aan de kopse zijde van het gebouw uitbreidbaar.
 
Het gebouw is opgezet volgens de principes van IFD bouwen (Industrieel Flexibel Demontabel). Deze wijze van bouwen is een geïntegreerde benadering van ontwerpen en bouwen, waarbij het gebouw zoveel mogelijk is samengesteld uit industrieel vervaardigde componenten die ter plaatse worden geassembleerd. Door de installaties buiten de draagconstructie te voorzien zijn ook deze uiterst flexibel.

 

Specificaties

OPDRACHTGEVER: Getec Beheer
TYPE:  kantoor/energiePLUS
PROGRAMMA:    kantoorwerkplekken (50 medewerkers)
kantine (140 personen) met dakterras
was-/omkleedruimte (90 medewerkers werkplaats)
trainingsruimte (30 klanten)
diverse vergaderruimten en ondersteunende functies
BVO: 2.645 m2
BRUTO INHOUD:       9.950 m3
REALISATIE: 2014 - 2015
FOTOGRAFIE: Adam Mørk / John Sondeyker Architectuurfotografie
IMPRESSIE: PIM4 / ARCHITECTEN EN BOUWMEESTERS

ARCHITECTEN EN BOUWMEESTERS

Louis Eijssenweg 8
6049 CD Herten-Roermond

info@architectenbouwmeesters.nl

Rob Wolfs: 06 147 954 69
Ron Hochstenbach: 06 139 930 60

WWW.ARCHITECTENBOUWMEESTERS.NL
 

website door Sparkybag