Energieneutraal kantoor GBV advies Herten

GBV advies is een administratie- en advieskantoor dat gespecialiseerd is in bedrijfskundige en accountancy werkzaamheden voor de agrarische sector. Om in eigen huisvesting te kunnen voorzien ontstond de wens om een nieuw kantoorgebouw te realiseren, dat tevens dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw.
 
De nieuwbouw is gelegen aan de rand van bedrijventerrein Merum. Deze recent ontwikkelde locatie aan de zuidelijke stadsrand van Roermond biedt ruimte voor bedrijvigheid in diverse sectoren. Direct gelegen aan de snelweg A73 vormt deze bedrijvenlocatie een kwalitatief hoogwaardige stadsentree op een strategisch goed gelegen plek.
 
Het functioneel ontworpen kantoorgebouw is opgezet middels een hoofddraagconstructie van tempex mantelstenen die gevuld zijn met beton. Door toepassing van o.a. aardwarmte, pv-panelen, een warmte-terug-win installatie en een hoogwaardige bouwkundige materialisatie en detaillering, functioneert het gebouw op jaarbasis energieneutraal.
 
Het pand is ontworpen als een functioneel kantoorgebouw van 3 bouwlagen, dat de visie van de opdrachtgever weerspiegelt in zijn kracht en eenvoud. Reductie van exploitatiekosten, verhoging van comfort en vermindering van de belasting op het milieu zijn de belangrijkste drijfveren die ten grondslag liggen aan de keuze voor dit energieneutrale gebouwconcept.

Specificaties

OPDRACHTGEVER:
TYPE:
BVO:
BRUTO INHOUD:
REALISATIE:
FOTOGRAFIE:
IMPRESSIES:
GBV Vastgoed VOF
kantoor/energieneutraal
675 m2
2025 m3
2011/2012
John Sondeyker Architectuurfotografie
ARCHITECTEN EN BOUWMEESTERS

ARCHITECTEN EN BOUWMEESTERS

Louis Eijssenweg 8
6049 CD Herten-Roermond

info@architectenbouwmeesters.nl

Rob Wolfs: 06 147 954 69
Ron Hochstenbach: 06 139 930 60

WWW.ARCHITECTENBOUWMEESTERS.NL
 

website door Sparkybag